Toteutamme sähkösuunnittelun luotettavien kumppanien kanssa

Aurinkoenergiantuottolasit, eli SEG-lasit ovat turvalaseja, jotka toimivat kuin aurinkopaneelit, eli muuttavat auringon valoa sähköksi. Sähkösuunnittelun näkökulmasta niistä voidaan rakentaa aurinkosähköjärjestelmiä samoin periaattein, kuin yleisesti käytössä olevista aurinkopaneeleista.  SEG-lasit kytketään sarjaan, sarjat kytketään invertteriin ja invertterillä SEG-lasien tuottama tasavirta muutetaan vaihtovirraksi, joka voidaan syöttää kiinteistön sähköverkkoon.

Erona perinteisiin piikidepaneeleihin ovat aurinkoenergiantuottolasien sähkötekniset parametrit, jotka muuttavat hieman paneelien kytkentätapaa. Aurinkoenergiantuottolasien tuottama jännite on korkeampi, verrattuna perinteisiin piikideaurinkopaneeleihin. Asennustyöhön tämä vaikuttaa siten, että jo kahden aurinkoenergiantuottolasin kytkeminen sarjaan vaatii sähköpätevyyden 2.

Asennustapa

Läpinäkyvien SEG-lasien osalta liittimet ja kaapelit asennetaan paneelien kiinnitysprofiileihin. Tämä vaatii hieman normaalia leveämpien profiilien käyttöä lasien asennuksessa. Täysin mustien läpinäkymättömien SEG-lasien osalta kaapelit voidaan kuljettaa lasielementtien takana, mikäli rakenne sen sallii ja kaapelit eivät jää näkyville. Tällöin asennuksessa voidaan käyttää kapeampia profiileja. Kaapelointia voidaan suojata peitelistoilla.

SEG Finland suunnittelee ja asentaa

Avaimet käteen -toimituksissa luotettava kumppanimme Datasilta Oy hoitaa aurinkosähköjärjestelmän mitoituksen, suunnittelun ja sähköasennukset. Datasillalla on usean vuoden ja yli 350 järjestelmän kokemus aurinkosähköjärjestelmien asennuksesta. Suurimmat Datasillan toteuttamat aurinkosähköjärjestelmät ovat olleet yli 1000 paneelin kokoisia järjestelmiä.


Aurinkosähköjärjestelmien asennustöitä johtaa kokenut asiantuntija, jolle on myönnetty Motivan koordinoiman uusiutuvan energian toimikunnan aurinkosähköasentajan sertifikaatti.